Pizza Albenganese - Pizza
Soort preparaat:
Pizza
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Deze ansjovis, olijf- en tomatenpizza wordt vooral gegeten in Albenga.
Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 4 porties:
4 uien
1kg tomaten
700g bloem
30g gist
melk
kaas
7 ansjovis
olijven
knoflook
olijfolie
Bereidingswijze:
Fruit de uien in een beetje olijfolie op een laag vuur, snij de tomaten in stukken en voeg ze toe aan de pan, laat het zachtjes doorkoken. Snij de ansjovis in stukjes en voeg deze toe, verwijder de pan van het vuur. Voeg de olijven en knoflook toe.
Doe de gist in lauw water. Schep er een pond bloem doorheen. Laat het deeg rusten.
Kneed de rest van de bloem, olijfolie, melk en zout door het deeg. Laat het deeg weer rusten op een ingevette bakplaat.
Giet nu de saus over het deeg, bestrooi met kaas en bak in de oven.